GiZ Logo

Bloemendorp Grolloo is een feit

 

16 mei 2015

De laatste weken is er heel hard gewerkt aan alles wat nodig is om van een mooi dorp een mooier dorp te maken.

Toen wethouder Henk Heijerman de officiele start verrichte op zaterdagmorgen 16 mei om 10 uur, waren vrijwel alle bakken geplaatst. Gevuld met potgrond, speciale korrels en natuurlijk met bloemen.

De Schakel Bloemendorp Grolloo2Wethouder Henk Heijerman heeft namens de gemeente Aa en Hunze enkele bloemen geplant in een van de 40 bakken. Op de foto een deel van de vrijwilligers die hebben meegeholpen met het maken van de bakken en het plaatsen. We hebben 4 verschillende typen bakken en hebben deze verdeeld over het dorp. Het is de bedoeling dat de buurten de bloemen gaan verzorgen en dat gaat vast lukken, want we werden met enthousiasme begroet door de inwoners.

Na deze handeling, gade geslagen door enkele toeschouwers en de grote groep vrijwilligers, was er koffie en een warme wafel. Dat laatste kwam wel goed uit, want in tegenstelling tot de zonnige en warme vrijdag was het koud en met een voortdurende regen waar je net nat van werd.De wethouder vertelde in zijn toespraak dat Grolloo het eerste dorp is in de gemeente Aa en Hunze dat naar Frans voorbeeld in de bloemen wordt gezet. Het Franse Ville Fleurie is in Grolloo vertaald naar Bloemendorp. En de gemeente Aa en Hunze hoopt dat deze pilot in Grolloo gaat slagen, opdat het idee ook uitgerold kan worden in andere dorpen. Aan de inzet van de vrijwilligers kan het volgens de wethouder niet liggen, want in de voorbereiding is al heel veel tijd gaan zitten. Het ziet er nu al fleurig uit en wanneer de planten eenmaal aanslaan moet het een genot zijn eens door Grolloo te rijden of te lopen. Bloemendorp Grolloo laat in het jaar van toerisme en recreatie in ieder geval zien hoe een mooi dorp nog mooier kan worden.

20150516 Bloemendorp Grolloo 060

De komende week nog even de puntjes op de i zetten. De Welkomst-borden en Tot ziens-borden moeten nog bevestigd worden en enkele aangeboden bakken gaan we ook nog plaatsen.

En ja....niet overal staan bakken, want zo groot is het budget niet. We moesten dus wel een keuze maken. Het team vrijwilligers hoopt dat inwoners en gasten blij worden van zoveel fleurigheid.

Nu maar hopen dat alles goed aanslaat en dat het weer een beetje mee zit. Maar met een beetje aandacht gaat dat dus helemaal goed komen.

Let u een beetje op? Het zou kunnen dat er iets gebeurt met een bloembak en/of de inhoud. Neem dan a.u.b. contact op met Bertus Reinders, tel. 0623074661 of via het secretariaat of website.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan even contact met ons op.

Foto's van 15 en 16 mei zijn hier te zien. Met dank aan Inge Stuit voor het maken van de foto's!