logo vvv rwbVerslag Zomerfeest 2016

 

Hierbij enkele korte verslagen van de activiteiten tijdens ons Zomerfeest.

Bij elke activiteit vindt u een link naar de foto's.

Klik in het album op een foto en blader door de foto's of gebruik de presentatieknop.

De foto's zijn in een klein formaat. Wil jij graag het originele formaat? Geef dan het nummer of de nummers door via het contactformulier!

Klik hier voor het interview op RTV Drenthe van zaterdagmorgen 9:40 uur


VRIJDAG

nul procentlogo zomerfeestZero Disco Party

 

Klik hier voor de foto's!


Voor het derde jaar op rij startten we met een Disco voor de jongste jeugd. De Jeugdsoos maakte er met de medewerkers van CR Gerrie een mooie show van. De jongste kinderen werden heel leuk bezig gehouden, terwijl de oudere groep een leeftijd heeft, waarop de kat wel even uit de boom moet worden gekeken.

Een groot deel van de kinderen kwam van de camping, waarmee het doel de gasten van Grolloo en omgeving bij het zomerfeest te betrekken, op de vrijdagavond in ieder geval al geslaagd is.

Het weer was in ieder geval beter dan in 2015, zodat we, als iets oudere jeugd, lekker buiten konden zitten. Het bestuur gaat bekijken of we deze activiteit ook volgend jaar weer gaan opnemen. Maar mischien hebt u een leuk idee? Wij horen in dat geval graag van u.

Voor dit jaar kunnen we terug kijken op een succesvolle editie van de Zero Disco Party!


ZATERDAG

logo zomerfeest

 Balgeefdoorspel

Klik hier voor de foto's van het spel!

Balgeefdoor - geef het door!

Jan Koudehandjes

Het is zaoterdagaovend. Het is acht uur. Het is stil in Grol. Hier en daor komp wat ankuieren. Zo giet het miestal. Het Drèntse kwartiertie. Het duurt even, maor as zuch veer teams opgeven hebt, besluut het bestuur um maor ies te begunnen. 't Volk wul eerst wel iens zien hoe of het spel giet. Stel je veur daj veur gek staot, dat kan ja niet.

De veurzitter neugt de eerste ploegen oet um an de start te verschienen en legt de spelriegels oet. Beide scheidsrechters, Jan en Jaap, moet de boel een beetie in de gaoten holden. Zo op het eerste gezicht liekt het gien bar ingewikkeld spel te wezen. Dat is het ok niet, maor as de eersten van start gaot bliekt toch dat het nog niet metvalt. Kiek, aj kalm an doet is 't gien probleem, maor het spelligie giet um tied en dan woj wel anmaoken vanzölf.

Ja hoor, as de eerste schaopen over de dam bint....... Zo zachiesan bint der meer teams die zuch anmeldt. Het is wel trekkerig, maor nao herhaalde oproepen bint der toch vieftien groepen an de start. En niet in de leste plaots umdat een groep vrouwluu, 75-plussers, laot zien dat het wel slim kinderachtig is aj niet even de stried angaot. Het is een spel dat deur elk en ien speult kan worden. Der doet kleine kinder met an en now dus ok een team dat al riekelijk op leeftied is. En dizze taaie dames bint ok nog iens slim fanatiek. Het pebliek vindt het prachtig en hielemaol as dizze oma's het concurerende team, met daorin twee kleindochters, de steert laot zien. Het pebliek joelt het oet, mooi man, zuks wat. En de dames zölf......die dreidt de haand der niet veur um.......die hebt wel meer metmaokt.

Maor ok de allerjongsten wordt anmoedigd. Dan stao je in Grol op de camping en je doet met an een spelligie. As kinder vergeet ie dat nooit meer, ducht mij. En het giet dan misschien wel niet um de eerste pries, andoen is belangrieker dan winnen. De Olympische gedachte in het jaor van de speulen in Rio.

Um tien veur tien is gebeurd. Alle tieden staot op papier en de oetslag wordt bekend maokt. Oet de foto's bliekt laoter dat alles niet hielemaol reglementair gaan is, maor daor maokt meerdere teams zuch wel een beetie schuldig an. Het giet ok allemaol zo gauw, dat de arbiters het niet allemaol kunt bijholden. Gef hielemaol niks, het is maor een spelligie. Een dom spelligie weur der eerst zegt, maor zowel dielnimmers as pebliek hebt het harstikke mooi vunnen en daor is het um te doen. Weer een kandidaot spel veur een zeskamp. En wat de artibuten angiet, die gaot in de verhuur. Aj het dus ok een keer preberen wult op een buurt- of femiliefeesie dan kan dat.

Understaond de dielnimmers met de oetslag:

  NAAM Parcours 1 Parcours 2 TIJD 1 TIJD 2 PLAATS
1 Die van Huizer 1B 2A 1.06.27 1.03.24 8
2 Het Kollektief 1A 2B 3.58.00 0.58.56 5
3 SGO 9 2A 1B 1.12.05 1.48.63 9
4 Hut & Co 2B 1A 0.40.84 0.38.96 1
5 Tom 1B 2A 0.50.64 0.45.61 2
6 Jut & Jul 1A 2B 0.55.02 2.46.12 4
7 Gerrie 2A 1B 1.30.55 2.29.25 12
8 De Dames 2B 1A 1.56.14 3.21.18 13
9 De talenten van SGO 9 1B 2A 1.27.90 0.52.64 3
10 Reinders & Co 1A 2B 1.02.80 2.12.37 7
11 Junior 2B 1A 2.46.37 1.12.96 10
12 Mini's 2A 1B 2.27.87 1.22.44 11
13 Jeugd van Vroeger 1B 2A 3.21.88 2.41.80 14
14 De Heren 1A 2B 1.58.33 1.02.01 6
15 The Renegades 2B 1A 4.09.18 1.21.52 15

 


ZONDAG

logo zomerfeest

 Zomermarkt

Klik hier voor de foto's van de warenmarkt!

Om 7:30 uur op de zondagmorgen staan de eerste marktkoolieden er al. Fokke Steen, onze marktmeester en Janette beginnen om 8 uur de plaatsen te wijzen en natuurlijk komen dan de laatste vragen en wensen naar voren. De meeste worden snel opgelost. We hebben een mooie markt met een verscheidenheid aan kramen. De "echte" warenmarkt, zoals wij die graag willen hebben. Een markt met gewone gebruiksvoorwerpen, maar ook met bijzondere zaken. Met een temperatuur van 20 tot 21 graden en een enkel buitje rond de middag, is het schitterend marktweer. En dat blijkt, want al voor 12 uur konden we zien dat er meer bezoekers waren dan vorig jaar en 's middags bleef dat beeld gelijk. Een temperatuur waarbij het op het terras goed te doen was. Mensen kijken wil toch iedereen en onze markt is daar bijzonder geschikt voor. Twee terrassen op een relatief kleine markt is een luxe. Het is gezellig, ondanks het feit dat Crescendo dit jaar niet aanwezig is.

De Groller jeugd speelt zich met het "straotzitten" (dit jaar "straotstaon") wel in de kijker. De handelaar in dierenbeelden weet dat hij weer een koe zal verkopen. Desgevraagd zegt hij dit wel een aardige traditie te vinden. Tja.... De kreet "Of je worst lust" wordt positief beantwoord. Zelden heeft de slager zoveel droge worsten verkocht. "Tot volgend jaar!" was zijn afscheid. Vanzelfsprekend.....

Dit jaar geen treintje. Simpelweg, omdat het zonde is hier zo veel geld aan uit te geven. Verhuurders zien kennelijk dat we in Grolloo goed draaien en willen daar iets van meepakken, maar om het sponsorgeld daaraan uit te geven, gaat ons te ver. We zoeken naar iets nieuws. Tips zijn welkom!

Wie wel weer van de partij was, was Jan van der Zwaag met zijn draaimolentje. En wederom verzekerde hij ons dat hij de 25 jaar vol wil maken. Aan ons zal het niet liggen!

De bungee-trampoline heeft dit jaar een andere plaats gekregen. Volop in het zicht en het mag duidelijk zijn, zij hebben een hele goede dag gehad. Voor de kinderen is deze markt met alle spelletjes en speelgoedkramen een feest. Wie de kinderen heeft, heeft ook de ouders en grootouders.

De verloting van de VvV heeft goed gedraaid. Alle, bijna 1500, loten zijn verkocht. En het Rad van Avontuur heeft 6 keer gedraaid, waardoor we vele aangeboden prijzen en waardebonnen hebben kunnen wegzetten.


Er kon gesjoeld worden. 40 mensen hebben een poging gewaagd.

De uitslag bij het sjoelen:

 Volwassenen
1 Mevr. Gorris 132
2 Mevr. van Ast 121
3 Hennie Meursing 117
     
Kinderen tot/met 12 jaar
1 Floris Veldhuis 114
2 Cato Roeterdink 113
3 Ralf Bos 107
3 Meike Lensen 107

 

En we hadden weer een krentewegge waarvan het gewicht moest worden geraden. Het gewicht was 1458 gram en Jan Postema zat daar met 1435 gram het dichtste bij. Eet smakelijk familie Postema!

Mede dankzij onze bijzonder lage tarieven kan een plekje op onze markt voor marktkooplui al snel uit en we hebben de marktkooplui zelden zo tevreden gezien. We hopen dan ook velen graag weer te zien op de volgende warenmarkt. Wij gaan daar ons best voor doen en wanneer u ook van de partij bent, dan komt het allemaal goed.

 

logo zomerfeest

 Ballonvaart

Vorig jaar hebben we drie keer geprobeerd ballonnen op te laten stijgen en drie keer is het afgelast. Dit jaar hadden we dus meer geluk. Eindelijk!

Er hadden zich 6 personen aangemeld en een 7de werd vanuit de verloting toegevoegd. We hebben gekozen voor kleine ballonnen, omdat een klein bakje mooier is dan een grote. Je hebt meer bewegingsvrijheid. Omdat we in eerste instantie maar 4 namen op papier hadden, zou men eerst met een ballon komen. Uiteindelijk stegen 3 ballonnen op, waarbij de 3de geen personen vanuit Grolloo vervoerde.

De deelnemers vanuit Grolloo:

Van deze ballonvaarders van Kirsten de gelukkige prijswinnaar van de verloting.

      blauwe ballon
 

Roelof Hagting

  Jeanette Smit
  Kirsten Rosien
  geel-rode ballon
  Ina Reinders
  Carl Welling
  Roelof Eggens
  Daniëlle Eggens

Om 19:00 uur waren de ballonvaarders aanwezig, maar het duurde tot na achten voordat men de wind gunstig genoeg achtte om op te kunnen stijgen. Het zou naar Exloo gaan, zo was de berekening. Onder behoorlijke belangstelling werd het luchtruim gekozen en het ging inderdaad richting Exloo. En alhoewel het tegen vijf uur onweerde en het enorm donker was, de lucht was nu kraakhelder. Op de toegevoegde foto's (in het fotoalbum - zie link) is te zien dat men de flats in Groningen kon zien.


De reis ging wel iets verder dan Exloo. De eerste ballon landde midden in Ter Apel (hiervan zijn foto's te zien). Dat kon allemaal maar net, maar het geeft meteen aan dat de piloot wel ter zake kundig is. De bedoeling was een klein parkeerplaatsje. De ballon schoot iets door, maar kwam net op tijd tot stilstand. Wat dan volgt is het inpakken en de seremonie, waarbij de luchtdoop nog even letterlijk wordt gegeven. een glaasje champagne ter afsluiting en de certificaten komen per post na.


De andere ballon kon niet meer landen in of nabij Ter Apel. Na Ter Apel heb je bos, dan Duitsland en dan windmolens. Men is meer dan 20 km over de grens geland, maar waar precies wist niemand. De volgauto's waren de ballon kwijt en het heeft tot ongeveer 23:30 uur geduurd, voordat het thuisfront (voorzitter en secretaris zaten in Grolloo te wachten op goed bericht) het signaal kregen dat contact was gelegd. Spannend, maar wel leuk. Een ervaring die je niet snel zult vergeten. Iedereen heeft een fantastische vlucht gehad. Een belevenis!

Roelof Hagting heeft zijn belevenis op papier gezet. Aan het eind van dit verslag lees je hoe hij deze ballonvlucht heeft ervaren.


affiche sponsoren 2016

Een zeer geslaagd weekend!

Het bestuur van Volksvermaken is uitermate tevreden over het verloop van het weekend. Wij willen iedereen bedanken die hier aan heeft meegewerkt. Natuurlijk de vrijwilligers, van enveloppenplakkers tot hekkensjouwers, van scheidrechters tot parcoursbouwers, bedankt!


Graag willen wij onze vele sponsoren bedanken. Zonder de bedrijven die ons steunen zijn wij niet in staat te organiseren, hetgeen we nu aan activiteiten laten zien. Laat staan een groot Grolloo is Zo!-feest eens in de vijf jaar. Natuurlijk, we houden een verloting en we hebben donateurs, maar laten we eerlijk zijn, zonder onze sponsoren zou de donateursbijdrage aanzienlijk moeten worden verhoogd. Op het tabblad "Sponsoren" vindt u de lijst met onze weldoeners.