De vereniging

In de tweede helft van 1945 is de Vereniging voor Volksvermaken opgericht. In eerste instantie samen met Schoonloo. Het ledental bedroeg in het begin 250 donateurs. Na verloop van jaren is elk van de beide dorpen de VvV zijn eigen gang gegaan. Momenteel heeft de VvV Grolloo ca. 300 donateurs. Gelukkig kan de VvV beschikken over veel vrijwilligers die het organiseren van steeds meer evenementen mogelijk maken. De Vereniging voor Volksvermaken organiseert o.a.:

• Neutieschiet’n, eierenzoeken en de optocht naar het paasvuur met Pasen
  • Activiteiten met Koninginnedag
  • Eens in de vijf jaar wordt er aandacht besteed aan de herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei
  • Een fietstocht van ongeveer 40 km
  • Het zomerfeest met o.a. volksspelen; braderie, rad van avontuur, kinderspelen e.d.
  • Een najaarsactiviteit, b.v. puzzeltocht; klootschieten; o.i.d.
  • Herfstwandeltochten

Dit alles wordt georganiseerd voor de inwoners van Grolloo e.o. en de gasten die ‘s zomers hun vakantie doorbrengen in en om Grolloo. Wilt u meer weten over de VvV of heeft u suggesties neem dan contact met ons op.

KvK nr.: 40046580

Rabobank: NL22RABO0356027198