GiZ Logo

4 mei 2015 Playbackshow

 

Lekker binnen

Hagelstenen van een centimeter doorsnede vallen met bakken uit de lucht en kleuren de straten groen van het frisse jonge blad dat van de bomen is geslagen. Windstoten en zware regen en af en toe een donderslag.

Van het geweld buiten naar het geweld binnen. De playbackshow kan gelukkig gewoon doorgaan, terwijl andere evenementen in het land of worden afgelast of uitgesteld tot een later tijdstip. Wij zitten droog en de feestzaal van CR Hofsteenge raakt mooi gevuld. Een kleurrijk geheel door de vele jonge artiesten die ten behoeve van hun act zich in de meest fraaie creaties hebben gestopt.

Presentatie was in handen van Henderik (de derde) Zeelenberg. Op zijn geheel eigen wijze introduceerde hij de deelnemers. Een keur van artiesten mocht hij aankondigen. Er waren – door de inzet van Niels Koster en team van De Drift - aanzienlijk meer deelnemers dan vijf jaar terug. De deelnemers strijden voor wat ze waard zijn. De een net iets synchroner dan de ander, de een iets beweeglijker of met meer expressie, zaken waar de jury scherp op is.

De deskundige jury werd gevormd door niemand minder dan Frouktje Bleeker, Durk Dikland, Andrea van der Heide, Lenno Ek & Mickey Modderman. Verantwoordelijk voor regie en puntentelling was Gert van der Zande. Op deze wijze vertegenwoordigden zij Vriendenkring, Crescendo, 11up en bassischool De Drift.


 

Dan de deelnemers. Hieronder zie je een overzicht met in elke categorie een winnaar. Iedere deelnemer kreeg als herinnering, maar toch zeker ook als beloning een medaille en een certificaat van deelname.

 
Namen/Groepje Groep  Categorie  Liedje
1

Romy, Gabriella, Rosanne

 3  Frozen: Laat het los
2

Anniek, Els, Benthe, Annelie, Charlotte, Marith

 3  Kinderen voor Kinderen, Vuur en vlam
3

 Julian 

 2 1  Nielson, Ik steek m'n kop in het zand
4

Tessa 

 1 1  Chi, chi, wa
5

Charlotte en Nienke

 3  Kinderen voor Kinderen, waanzinnig gedroomd
6

 Maureen, Demi, Maika

 6 2  Bang-Bang : Jessie J, Nikki Minaj, A. Grandé
7

Jamila 

 6 2  Ariana Grandé: One last time
8

Stef en Tim

 7 en 5 2  Lawine boys: sex met die kale
9

Mara en Lieke

 6 en 7  Het is altijd lente in de ogen.....
10

 

Anika, Manon en Aniek

 7 3  K3 : drie biggetjes
11

Roos, Brit en Esther

 8 3  Bills


 
De werkgroep 4 en 5 mei kan heel tevreden zijn met deze middag. Tenminste dit deel van de middag, want na de afsluiting ging het richting Vredesboom voor het laatste deel van de activiteiten van deze dagen. Vredesduiven en – vuur.

Foto's van deze bijzondere middag zijn hier te zien.

Klik hier voor het verslag van de Herdenking!

Klik hier voor het verslag van Denken aan vrede!

Klik hier voor het verslag van de Gastles op de basisschool!